Zelf peperkoek maken, dat is echt een makkelijk recept. Slechts 6 ingrediënten die je in vijf minuten mengt en dan in de oven zet. Deze smeuïge ontbijtkoek met volkoren meel is luchtig en lekker. Het beste recept dat er is!
Giet het beslag in het cakeblik en bak 70 minuten in de oven.
Controleer met een houten prikker of de cake gaar is (de prikker moet er droog uit komen).
Haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten staan.
Na 5 minuten los je de cake uit het bakblik en laat je de cake op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. Volkoren bloem - In plaats van volkoren bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel (250 gram) gebruiken. Je hebt dan geen volkoren peperkoek meer, maar het recept is dan nog makkelijker.3. Stroop - Gewoon keukenstroop die je gebruikt op de pannenkoek. Je kunt hiervoor ook 1 eetlepel honing of 1 eetlepel maple syrup gebruiken.4.Bruine suiker -Donkerbruine basterdsuiker krijgt door de toegevoegde melasse zijn specifieke kleur en smaak. Je kunt eventueel lichtbruine basterdsuiker gebruiken, maar de kleur en de smaak zullen anders zijn.5. Ei -Gebruik een ei maat L, of twee eieren maat S. Wil je een vegan ontbijtkoek, dan kun je het recept zonder ei maken en dit vervangen door één geprakte banaan.6. Oven temperatuur Gebruik je onder- en bovenwarmte (heeft de voorkeur) dan bak je de cake bij 180 °C. Bij een heteluchtoven hou je 160 °C aan.7. Zachte bovenkant - Wil je een zachte bovenkant leg dan bakpapier op de cake, waardoor je het beslag afdekt.8. Variëren -Voeg krentjes, rozijnen en/of walnoten toe voor nog meer smaak (50 gram vruchten / 25 gram fijngehakte noten). Ook lekker 50 gram fijngehakte chocola.9. Voedingswaarde -De cake kan in 10 plakjes worden gesneden. De voedingswaarde is per plakje weergegeven.