Laten we duiken in de wereld van zalm van de BBQ en daarbij een smakelijk recept van Gegrilde Zalm met Courgette en Feta-marinade. Maak je klaar om op een heerlijk BBQ avontuur te gaan met een mix van sappige vis, malse courgette en de onweerstaanbare smaak van fetakaas. Dus steek de BBQ maar snel aan!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Europese keukens, Grieks, Mediterraan
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Feta Dressing
100gramfeta kaasverkruimeld
15grambasilicum versfijngehakt
1citroenbiologisch, rasp en sap
4eetlepelsolijfolie extra vierge
Gegrilde Zalm met Courgette
500gramzalmfiletsvier stukken of één groot stuk
1courgettein schijven van 1 cm gesneden
2eetlepelsolijfolie
⅛theelepelzwarte peper
¼theelepelzeezout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Feta Dressing
Meng in de schaal, de feta, citroenschil, één eetlepel citroensap en de basilicum.
100 gram feta kaas, 1 citroen, 15 gram basilicum vers
Voeg hier vier eetlepels olijfolie aan toe en meng goed door.
4 eetlepels olijfolie extra vierge
Grillen
Smeer de zalmfilet en courgette schijven in met olijfolie. Bestrooi vervolgens met zout en peper.
Steek de bbq (of skottelbraai) aan. Of verwarm de grillpan tot hij goed heet is.
Gril de zalmfilet aan beide zijden zes minuten (of tot een kerntemperatuur van 55 °C).
Leg de vis op een bord en laat drie minuten onder aluminiumfolie rusten.
Gril vervolgens de courgette aan beide kanten drie minuten, tot hij gaar is.
Leg op elk bord een zalmfilet met plakjes courgette. Schep op de zalmfilet en de courgette de feta dressing.
NOTITIES
1. Wil je Gegrilde zalm met courgette maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Citroen: Wanneer in een recept citroenschil wordt genoemd, gebruik dan een biologische citroen. Rasp alleen het gele deel van de citroen. Het witte wat daaronder zit is erg bitter.3. Courgette: Snij de courgette niet te dun voor de stevigheid en om voldoende smaak te behouden.4. Even laten liggen : Door vlees en vis na het bakken of grillen even te laten rusten, zal er na het aansnijden minder sappen vrijkomen, en die blijven daardoor in je vlees of vis. Veel lekkerder dus.5. Rest verwerking
Heb je verse kruiden over? In deze blog vind je allemaal tips wat je met restjes kunt doen.