Bier ijs met sinaasappel. We gaan op weg naar de zomer, met heerlijke temperaturen en wat is er dan beter dan afkoelen met een lekker ijsje. En deze keer heb ik een verrassende twist: biersorbet met sinaasappel. Dit frisse en fruitige ijsje is echt heel lekker en daar kun je geen genoeg van krijgen.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur10 minutenmin
Gang Nagerecht
Keuken Overige keukens
Porties 4personen
calorieën 91kcal
Ingrediënten
400mlsinaasappelsapvers geperst
600mlRädler
bosvruchtenvers fruit, garnering
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Meng het sinaasappelsap met het Rädler en schenk in een diepvriesbak.
400 ml sinaasappelsap, 600 ml Rädler
Zet de bak in de vriezer en laat het ijs opvriezen. Roer elke 30 minuten (tot het goed bevroren is) met een vork door, zodat je mooie kleine ijskristallen krijgt.
Schep de sorbet in een mooie coupe en garneer met bosvruchten of ander vers fruit.
bosvruchten
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Alcoholvrij?: Gebruik Rädler 0.0 %!3. Bier:Gebruik verschillende biersoorten, en kijk eens naar het bier dat je echt lekker vindt.
Een donkere biersoort geeft een hele ander smaak als een blond bier.
Je kunt ook variëren met de hoeveelheid bier die je gebruikt. Wil je juist een sterke biersmaak of een subtiele hint.
3. Sinaasappel: Speel eens met fruitsoorten, Rood fruit of perzik zijn ook goede smaakcombinaties met sinaasappelsap.4. Bewaren:
Vries het ijs in een lage bak in, in plaats van in een hoge bak, dan blijft het zachter.
Leg een plastic folie over het ijs als het bevroren is, zo kun je het beter bewaren.
Bewaren: IJs kun je tot 3 maanden bewaren in een luchtdichte afgesloten doos in de vriezer. Krijg je ijskristallen op het ijs, gooi het dan weg.