Heerlijke zoete spareribs uit de slowcooker met zelfgemaakte barbecuesaus, langzaam gestoofd. Daardoor worden ze ongelofelijk mals en krijgen ze megaveel smaak. En hou je van ritjes, dan zul je zeker genieten van dit recept.
Bestrijk de spareribs met de barbecuesaus en leg in de slowcooker. Schenk de rest van de saus eroverheen.
1500 gram spareribs
Leg het deksel op de slowcooker en laat 8 uur op lage stand (low) langzaam garen.
Bekleedt ondertussen een bakplaat met bakpapier.
Het laatste kwartier verwarm je de oven voor naar 220 °C of 200 °C
Haal de ribjes uit de slowcooker en leg ze, naast elkaar, op de bakplaat.
Schenk de achtergebleven saus in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen, tot hij dikker wordt.
Bestrijk de ribjes aan beide zijden met de barbecuesaus en schuif de bakplaat in de oven. Laat 10 minuten in de oven staan, zodat de ribjes lekker krokant worden.
Haal uit de oven en bedruip met nog wat barbecuesaus en serveer!
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Vervangers
BBQ saus: Heb je weinig tijd? Gebruik een kant-en-klare barbecuesaus uit de winkel. Je hebt dan 350 ml nodig.
Spareribs: Gebruik runderribben, shortribs en zelf kipdijfilet gebruiken. Zorg ervoor dat de ribben niet te veel vet hebben. Door het lange stoven smelt het vet en hou je weinig over.
3. Variaties
BBQ saus: Vervang met een honing mosterd saus of een teriyaki marinade.
Extra groente? Voeg aan de slowcooker wat blokjes wortel of paprika toe. Erg lekker!
4. Slowcooker tijd. Spareribs gaar je op lage stand (low) gedurende 7 tot 8 uur. Op hoge stand (high) zijn ze in 4 uur heerlijk mals.5. In de oven. Leg de spareribs op een stuk aluminiumfolie en bestrijk met de saus. Vouw het folie dicht en leg alles op een bakplaat. Gaar dat in een voorverwarmde oven van 130 °C gedurende drie uur. Haal uit de oven en uit de aluminiumfolie (voorzichtig hier kan stoom ontsnappen). Bestrijk het vlees met barbecuesaus en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet nog 10 minuten in de oven terug bij 220 °C tot de ribjes knapperig zijn.6. BewarenOm overgebleven slowcooker spareribs met BBQ-saus te bewaren, laat je ze snel afkoelen tot kamertemperatuur.
Koelkast: Doe de spareribs in een luchtdichte doos of wikkel ze in plasticfolie of aluminiumfolie. Je kunt de spareribs maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.
Diepvries: Wikkel de zoete spareribs in plasticfolie of aluminiumfolie en plaatst u ze in een diepvriesdoos of diepvrieszak. Zo blijven ze tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast (haal ze een nacht van tevoren uit de diepvries).
Opwarmen:
Oven: Leg de ribjes in een ovenschaal en verwarm 20 minuten (of tot ze goed warm zijn) in een voorverwarmde oven van 160 °C. Voeg 2 eetlepels water toe aan de ovenschaal, zodat de spareribs niet uitdrogen. Worden de zoete ribjes te donker, dek de schaal dan af met aluminiumfolie.