Deze aardbeiensalade met Balsamico is een heerlijke zomerklassieker die het beste haalt uit deze zoete en sappige rode vrucht. De smaken zijn gewoonweg perfect: zoete aardbeien, nootachtige pistachenoten, peperige rucola en zoetzure balsamico dressing. Dus laten we genieten van deze zomerse salade!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Salade
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
200gramrucolagewassen
50gramaardbeiengewassen
50grampistachenoten
4eetlepelsbalsamicoazijn
4eetlepelsolijfolie extra vierge
¼theelepelzout
⅛theelepelpeper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Haal het kroontje van de aardbeien en snij ze in vieren.
50 gram aardbeien
Doe de rucola in een schaal en verdeel de aardbeien en pistachenoten erdoor.
200 gram rucola, 50 gram pistachenoten
Meng de balsamicoazijn en de olijfolie tot een vinaigrette.
4 eetlepels balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie
Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.
¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
Meng de dressing door de salade en serveer meteen.
NOTITIES
1.- Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en makkelijk alle ingrediënten met één druk op de knop:2. - Pistache Je kunt pistachenoten vervangen door cashewnoten, walnoten of pecannoten.3. - VoedingswaardePer portie, uitgaande van 4 porties.