Dit recept om snel zelf knoflookbroodjes te maken is het meest makkelijke dat ik ken (en het allerlekkerste). Door de combinatie van een heerlijke olie, boter, knoflook en gesmolten kaas krijg je een heerlijk hapje. Dit zijn de beste knoflookbroodjes die ik ooit gegeten heb! De magnifieke smaak, gesmolten kaas, knapperige bovenkant, simpel onweerstaanbaar lekker. Dit wil je NU eten!
Halveer het brood en besmeer met de knoflook boter. Leg naast elkaar op de bakplaat.
4 pistolets
Schuif in de oven en bak de broodjes in 10 minuten goudbruin.
NOTITIES
1. Wil je deze ultiem lekkere knoflookbroodjes maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Broodjes - Gebruik pistoletjes, afgebakken of nog af te bakken, of een heerlijk stokbrood. Halveer deze.3. Boter - Gebruik ongezouten roomboter en haal het minimaal 30 minuten van tevoren uit de koeling (dan mengt het veel beter)4. Basilicum, oregano - Deze kruiden geven het knoflookbrood meer smaak. Je kunt ze ook uitwisselen voor tijm of rozemarijn. Of gebruik een Italiaanse kruidenmix.5. Oven Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 220 °C. Bij een heteluchtoven is 200 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.Je kunt voor het maken van de knoflookbroodjes ook de grill stand gebruiken (of combineren). Hou de broodjes goed in de gaten (ze verbranden dan iets sneller) en haal ze eruit wanneer ze goudbruin zijn.6. Bewaren
Koelkast - In een afgesloten, luchtdichte doos tot 3 dagen.
Diepvries - Verpak in folie en vervolgens in een diepvrieszak of doos. Bewaar tot 2 maanden in de diepvries. De broodjes hoeven niet van tevoren ontdooit te worden (maar verleng de opwarmtijd met 3 minuten).
Opwarmen - Warm de broodjes in de oven of Airfryer op bij 180 °C tot ze weer warm zijn.