Deze omelet wrap met spinazie is het perfecte hapje voor een gezellige avond. De spinazie is heerlijk op smaak gebracht met knoflook, rozijn en pijnboompitten. En samen met de zure room een heerlijke vulling. De dunne omelet houdt alles bij elkaar en maakt dit een perfect vegetarisch fingerfood hapje.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Wel de rozijnen 10 minuten in heet water. Laat ze uitlekken.
3 eetlepels rozijnen
Rooster de pijnboom pitten in een droge koekenpan, tot ze heerlijk nootachtig ruiken.
2 eetlepels pijnboompitten
Laat de spinazie ontdooien of slink de verse spinazie met aanhangend water in een pan. Laat uitlekken.
200 gram spinazie
Klop de eieren los en bak er twee flinterdunne omeletten van.
2 eieren
Laat afkoelen.
Schenk de olie in de pan en knijp het teentje knoflook erboven uit.
1 eetlepel olie, 1 teentje knoflook
Roerbak 30 seconden en voeg dan de spinazie, pijnboom pitten en rozijnen toe.
Verwarm alles goed door.
Leg de helft van de spinazie op één zijde van de omzet.
Maak een streep zure room naast de spinazie.
125 gram zure room
Rol de omelet op en verpak hem in plastic.
Herhaal dat ook voor de andere omelet.
Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Net voor het serveren snij je de omelet wraps in smalle reepjes.
NOTITIES
Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:
2. Spinazie - Je kunt in dit recept verse of diepvries spinazie gebruiken. Gebruik je verse bak hem dan even aan in een wok of hapjespan met aanhangend water zodat hij slinkt. Laat goed uitlekken voordat je hem in de vulling gebruikt.3. Rozijnen - Door de rozijnen te wellen in water, worden ze sappiger en dat is lekkerder.4. Ook lekker met gewelde krenten. Lekker! Verdeel tussen de roomkaas en spinazie vulling stukjes gerookte zalm of ham. In plaats van roomkaas kun je ook 50 gram roomkaas vervangen door feta. Meng dit goed door elkaar. Zo krijg je wat meer pit.5. Bewaren
Koelkast - Bewaar deze spinaziehapjes maximaal 2 dagen in de wrap in de koelkast.
Diepvries - Het is niet aan te raden om deze hapjes in te vriezen. De structuur verandert dan teveel en dat is niet lekker.
6. De voedingswaarde is per hapje omelet wrap met spinazie