Gekruide Gebakken Aardappelen met verse groene kruiden is een van mijn favoriete bijgerechten. Ze zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. En zo heerlijk smaakvol. En samen met de knoflook-yoghurtsaus is het een echte traktatie. Als avondeten kun je ze eten met geroosterde groenten en vis, of een lekker stuk braadvlees. Een makkelijk, simpel gerecht en lekker recept!
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. - AardappelenGebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes. Je kunt met dit recept ook krieltjes bakken.3. - Groene kruidenGebruik verse groene kruiden om wat extra smaak toe te voegen. Peterselie, tijm en bieslook zijn heerlijk. Je kunt deze kruiden ook vervangen door rozemarijn, oregano en basilicum.4. - UiGebruik sjalot of zoete gele ui en fruit deze tot hij glazig is. Dit zal de gebakken aardappeltjes meer smaak geven.5. - BoterGebruik ongezouten boter om de aardappelen in de pan te bakken. Het geeft ze een volle boterige smaak. Je kunt kiezen voor plantaardige olie, arachideolie, olijfolie of een mengsel van boter en olie (50:50 %).6. - BewarenLaat de gebakken aardappelen afkoelen tot kamertemperatuur.
Koelkast - Bewaar de aardappeltjes afgedekt met plastic folie, maximaal twee dagen in een luchtdichte trommel.
Diepvries - Doe de aardappelen in een diepvriesdoos en vries ze in. Zo kun je ze maximaal drie maanden bewaren. Je hoeft ze niet te ontdooien voordat je ze weer opwarmt.
Opwarmen - Verwarm ze opnieuw in een koekenpan met een beetje boter op middelhoog vuur. Of bak de aardappelen in de Airfryer of gebruik een magnetron om ze op te warmen.
7. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is per portie gebakken aardappeltjes