Deze makkelijke paksoi soep is eenvoudig en snel te maken en zit vol vitamines. Met als extra krokant gebakken Halloumi. Je bakt alles even kort aan in de pan, laat het vervolgens stoven en pureert de soep. De Halloumi bak je krokant in een pan. Een lekkere vegetarisch recept dat minder dan 200 calorieën bevat!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Paksoi soep
Snipper het sjalotje.
Verhit een soeppan met olie en fruit het uitje drie minuten aan.
Voeg dan de boerenkool toe aan de pan en roerbak 3 minuten.
Schep de paksoi en spinazie en kurkuma erdoor en roerbak alles 1 minuut. Kun je nog niet meteen alles in de pan kwijt, laat het dan eerst even slinken en voeg dan de rest toe.
Schenk de groentebouillon erbij en laat aan de kook komen. Zet het vuur dan laag.
Laat alles 20 minuten sudderen.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Topping
Snij de halloumi in blokjes. Hier kun je mee starten als de soep aan het sudderen is.
Verhit een pan op laag vuur en bak de halloumi lekker krokant.
Opdienen
Schenk de soep in een kom of bord en leg er wat blokjes Halloumi in.
TIP Druppel nog wat olijfolie voor extra smaak in de soep.
NOTITIES
1. Wil je Paksoi soep met Halloumi maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. VervangingenPaksoi - je hebt één stronk paksoi of twee stronken Shanghai paksoi nodig. Je kunt dit ook vervangen door Chinese kool.Boerenkool - Kun je geen verse boerenkool aankomen dan kun je ook de variant uit de diepvries gebruiken. Je kunt ook snijbiet, broccoli of koolrabi gebruiken in plaats van boerenkool.Spinazie - Geen spinazie? Geen nood. Gebruik snijbiet als vervanging.Kurkuma - Kurkuma heeft een citrus gember smaak. In deze soep zou je ook kerrie, gember of komijn kunnen gebruiken.Halloumi - Paneer (een kaassoort) is een goede vervanging voor Halloumi en die kun je ook aanbakken. Ook feta kaas kun je gebruiken, maar die bak je niet aan en voeg je zo toe aan de soep. Wil je een vegan soep? Gebruik dan blokjes gebakken tofu.3. Ook lekker - Voeg een fijngesneden rode peper toe voor meer pit. Ook is het lekker om bij het serveren wat olijfolie in de soep te druppelen voor een pepertje.4. Bewaren - Omdat deze soep spinazie bevat is het niet aan te raden om hem nog een keer op te warmen. Gegrilde Halloumi kun je afgedekt twee dagen in de koeling bewaren (lekker om in een andere soep te gebruiken als topping).5. Nutrition - Met dit recept kun je vier grote soepkommen vullen. Het aantal calorieën is per grote soepkom weergegeven.