Deze heerlijke gevulde tomaten met ei uit de oven is het recept dat je zoekt als je een gezond en makkelijk recept wilt maken voor het ontbijt. De uitgeholde tomaten zijn gevuld met Parmezaanse kaas, ei en Italiaanse kruiden. Koolhydraat arm, gezond en heerlijk van smaak. Een heerlijk recept voor ontbijt en brunch.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C.
Snij het kapje van de bovenkant van de tomaten, en hol ze voorzichtig uit met een lepel (zorg dat je niet door de onderkant heen gaat).
4 tomaten
Breek de eieren boven een bakje en meng ze.
3 eieren
Schaaf de Parmezaanse kaas. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas over de tomaten.
50 gram Parmezaanse kaas
Schenk de eieren voorzichtig in de uitgeholde tomaten.
Strooi de rest van de kaas en de kruiden over de eieren.
1 theelepel italiaanse kruiden
Zet de tomaten in een schaal en zet die in de oven.
Bak gedurende 30 minuten.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Tomaten - Omdat je de tomaten gaat vullen heb je grote tomaten nodig. Roma tomaten kan, maar die zijn wel wat lastig om neer te zetten omdat ze een puntige onderkant hebben. Pruimtomaten of Vleestomaten zijn nog beter.3. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 200 °C. Bij een heteluchtoven is 180 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.4. BewarenWanneer de tomaten met ei gebakken zijn kun je ze niet meer bewaren.
Vooraf - Vul de tomaten in de ochtend, zet ze in een ovenschaal en dek ze af. Zo hoef je ze later alleen maar in de oven te schuiven.
5.- De weergegeven voedingswaarde is per gevulde tomaat met ei