Romige andijviestamppot, dat is knapperige andijvie geroerd door een heerlijke aardappelpuree. Die aardappels breng je op smaak gebracht met spekjes, knoflookboter en roomkaas waardoor de stamppot extra smeuïg wordt.
150gramspekreepjesuitgebakken in een droge koekenpan
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de aardappels in een laagje water in ongeveer 20 minuten gaar.
1200 gram aardappelen
Was de andijvie ondertussen en laat goed uitlekken.
650 gram andijvie
Giet de aardappelen af en doe de roomkaas en kruidenboter in de pan.
2 eetlepels roomkaas, 4 eetlepels knoflookboter
Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper.
Meng dan snel de andijvie en de spekjes erdoor.
150 gram spekreepjes
Serveer meteen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Aardappelen -
Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een Bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.
Schil de aardappels en snij ze in even grote stukken. Zo zijn ze even snel gaar.
Pureer de aardappels met een stamper of puree knijper. Gebruik geen mixer, dan worden de aardappels een smurrie die lijkt op lijm.
3. Knoflookboter - Gebruik in plaats van knoflookboter kruidenboter, als je een wat minder uitgesproken knoflooksmaak wilt.4. Bewaren -Laat de stamppot snel afkoelen voordat je hem bewaart.
Koelkast - Bewaar de andijviestamppot afgedekt tot 2 dagen in de koelkast.
Diepvries - Deze Hollandse pot kun je prima invriezen. Doe in een diepvriesdoos of zak en bewaar tot 2 maanden in de diepvries. Laat in de koelkast ontdooien.
Opwarmen - Warm de stamppot op in de magnetron of bak met wat boter in een koekenpan. Maar dit is zeker ook lekker om als ovenschotel op te warmen. Doe daarvoor de andijviestamp in een ovenschaal. Bestrooi met wat paneermeel en blokjes boter en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
5. De weergegeven voedingswaarde is per persoon, uitgaande dat de romige andijviestamppot met vier personen wordt gegeten.