Lekker luchtige pancakes met frambozen en crème fraîche zijn zo lekker. Dat moment dat je een hap neemt van je pancake met de romige smaak van de crème fraîche en de framboos die knapt in je mond en zorgt voor een ware smaakexplosie. Een stapeltje van deze lekkernij, ideaal voor lunch, brunch of ontbijt, daar zegt niemand nee tegen!
In een tweede kom giet je de melk, het ei en de olie en meng dit goed door.
2 eetlepels olie, 250 ml melk, 1 ei
Schud de vaste ingrediënten bij de vloeibare en mix met de garde goed door. Het hoeft niet superglad te zijn, er mogen nog enkele klontjes in zitten.
Pak een beetje olie en smeer met een kwastje een gloeiende koekenpan in.
Neem 2 tot 3 eetlepels beslag en giet die in de pan.
Met de bolle zijde van de lepel smeer je dat uit tot een rondje. Zo kun je er drie in een pan kwijt. Wanneer je aan de bovenzijde belletjes ziet ontstaan en de bovenzijde stolt, is het tijd om het om te draaien.
Bak nogmaals 2 minuten en de pancakes zijn klaar.
Serveren
Pak een pancake en verdeel frambozen over de pancake. Leg er wat crème fraîche naast. Besprenkel eventueel met dadelsiroop.
250 gram Frambozen, 125 ml crème fraîche, maple syrup
NOTES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Frambozen - Zoet, zacht en heerlijk sappig. Was ze niet, wrijf ze hooguit schoon met een vochtig papiertje. Verwijder met de hand eventueel blaadjes of steeltjes.3. Warm houden - Wil je ze niet meteen serveren of zet je graag alles tegelijk op tafel, dan kun je de pannenkoeken warm houden op een bakplaat in de oven bij 100 °C. Stapel ze niet, maar leg ze naast elkaar op de bakplaat anders druk je ze in.4. Bewaren Laat ze afkoelen voor je ze bewaart.
Koelkast - Wrap ze in plastic folie of bewaar ze in een luchtdicht afgesloten doos, zoveel als mogelijk naast elkaar (je wilt ze luchtig houden en niet laten inzakken).
Diepvries - Leg ze op een bakplaat naast elkaar en laat ze 30 minuten invriezen. Haal ze van de bakplaat en stop ze in een diepvrieszak of doos.
Opwarmen (ze hoeven niet ontdooit te worden),
Magnetron - Doe ze in de magnetron en verwarm voor 20 seconde voor 1 pancake tot 1 minuut voor 5 pancakes.
Oven - Leg de pancakes naast elkaar op de bakplaat en bedek met aluminium folie. Bak 10 minuten bij 180 °C.
In de pan - Bak de pancakes naast elkaar in de pan voor ongeveer 5 minuten aan beide zijden tot ze warm van binnen zijn.
5. De voedingswaarde is per pancake met frambozen en crème fraîche. Ik heb niet de voedingswaarde voor de Maple syrup of dadelsiroop meegenomen, hoeveel je die toevoegt, is voor eigen smaak.