Een recept voor spaghetti in zijn meest pure vorm: spaghetti aglio e olio (e pepperoni) oftewel spaghetti met olie en knoflook (en peper, peterselie en Parmezaanse kaas). Snel klaar en je likt je vingers er letterlijk bij af.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 2personen
Ingrediënten
250gramspaghetti
2theelepelszeezout
100mlolijfolie extra vierge
4tenenknoflookin dunne plakjes gesneden
1kleine rode peper zonder zaden, fijngesneden
10takjes peterseliefijngehakt (Optioneel)
Parmezaanse kaas(optioneel)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen gaar in water waar je twee theelepels zout hebt toegevoegd.
250 gram spaghetti, 2 theelepels zeezout
Haal 1 soeplepel kookvocht uit de pan (bewaar die even apart) en giet de spaghetti af.
Laat met de deksel op de pan staan.
Verhit ondertussen de olijfolie tot hij heet is en bak de knoflook samen met de chilipeper, tot de knoflook net heel licht bruin wordt aan de randen.
100 ml olijfolie, 4 tenen knoflook, 1 kleine rode peper
Zet het vuur uit en voeg de soeplepel heet pasta kookvocht toe (op die manier stop je het kookproces meteen).
Meng het knoflookmengsel en de peterselie (optioneel) door de spaghetti.
10 takjes peterselie
Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
Serveer meteen met wat Parmezaanse kaas erbij.
Parmezaanse kaas
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Peterselie - Hoewel volledig optioneel, een aanrader omdat het een frisse smaak geeft aan dit recept. Ga je voor het klassieke recept, dan voeg je geen peterselie toe.3. Parmezaanse kaas - Strooi, als je dat lekker vindt na het serveren wat Parmezaanse kaas over de spaghetti. Volledig optioneel en er zullen tafelgenoten zijn, die het absoluut niet nodig vinden!4. BewarenPasta is het allerlekkerste wanneer hij vers wordt gemaakt. Wanneer hij te lang staat neemt hij al het vocht op en wordt droog. En spaghetti aglio, olio e peperoncino is zo snel dat je hem gewoon vers maakt!5. De weergegeven voedingswaarde is per persoon.