Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde zalm een heerlijke eenpansgerecht
Andréa
Dit recept voor gepocheerde zalm is een eenpansgerecht. In een heerlijke groentebouillon met witte wijn wordt de vis langzaam gegaard en daardoor vol van smaak. Binnen 20 minuten op tafel dus lekker snel. Heerlijk met gegrild stokbrood.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Totale Tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
2
personen
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
1
venkel
▢
1
rode ui
▢
5
peperkorrels
▢
500
ml
groentebouillon
▢
250
ml
witte wijn
▢
250
ml
water
▢
zout
naar smaak
▢
2
zalm filets
▢
peterselie
vers, garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit.
1 sinaasappel
Doe de rasp en het sap in een pan.
Snij de venkel in 4 delen en leg in de pan.
1 venkel
Haal het velletje van de rode ui en snij in vieren. Leg die samen met de peperkorrels in de pan.
1 rode ui,
5 peperkorrels
Schenk de bouillon, wijn en water bij de groenten en breng aan de kook.
500 ml groentebouillon,
250 ml witte wijn,
250 ml water
Laat 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed in de bouillon trekken.
Breng de bouillon op smaak met zout en leg dan de vis voorzichtig in de pan.
zout,
2 zalm filets
Op laag vuur gaar je de vis in 10 minuten.
Serveer in een diep bord met de groenten en bouillon. Serveer er stokbrood bij.
peterselie
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen