Hou je van zoete broden, dan ga je dit bananenbrood met noten superlekker vinden. Heerlijk gevuld met cashewnoten, honing en bananen. Het heeft een lichtzoete smaak, is smeuïg en is zo makkelijk te maken, het is echt een snel brood baksel.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Gang Brood Bakken, Lunch Recept, Ontbijt, Zoete Baksels
Als laatste meng je de cashewnoten met een spatel door het beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm en bak het 60 minuten in de oven tot de cake er gaar uit komt (dat controleer je door een houten prikker in het midden van de cake te steken. Komt die er droog uit dan is de cake gaar).
Laat 5 minuten staan en haal de cake dan uit de bakvorm en laat hem afkoelen, op een rooster, naar kamertemperatuur.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Bananen - De allerbeste bananen zijn overrijp. Mooi bruin en eigenlijk niet meer lekker om zo uit de hand te eten. De bananen zorgen voor een zoetje, maar ook voor het binden van de cake. Heb je te weinig bananen of geen tijd? Bewaar ze dan zonder schil in een diepvriesdoos in de vriezer tot gebruik. Zo blijven ze een maand goed.3. Boter - Ongezouten roomboter. Klop het met de suiker, dat zorgt ervoor dat je cake heerlijk luchtig wordt. Mix niet te lang, precies volgens de tijd op de receptenkaart, want wanneer je te lang mixt, kan je cake instorten.4. Cashewnoten - De vulling van dit bananenbrood. De cashewnoten geven een bite en een nootachtige smaak aan dit zoete brood. Je kunt eventueel ook walnoten, pistachenoten of pecannoten gebruiken.5. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. Bewaren
Kamertemperatuur - Bewaar in een afgesloten doos voor maximaal 2 dagen.
Diepvries - Laat het bananenbrood met noten volledig afkoelen en wikkel het goed in plastic folie (twee lagen) of stop het in een diepvriesdoos. Zo kun je het tot twee maanden in de diepvries bewaren.
6. De weergegeven voedingswaarde is per plakje bananencake met noten.