Kokoskoekjes met karamel, ik ben er dol op omdat elke hap barst van de smaak. Zacht, smeuïg en chewy van binnen en krokant van buiten. Een heerlijke kokossmaak met een zoete en zoute vulling van karamel.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de boter en de suiker in een kom en mix dat 3 minuten goed door zodat het luchtig wordt.
125 gram boter, 75 gram suiker
Voeg dan het vanille-extract en het ei toe en blijf mixen.
1 theelepel vanille-extract, 1 ei
Zeef de bloem en het zout boven de kom, zet de mixer laag en mix tot het net gemengd is. Het deeg is dan mooi plakkerig.
150 gram bloem, ⅛ theelepel zout
Doe de kokos in een schaaltje.
30 gram kokosrasp
Maak een balletje van ongeveer 1½ cm doorsnede en rol dat door de kokos.
Leg het balletje op de bakplaat en druk het plat. Met je vinger druk je in het midden een deukje.
Herhaal dat tot het deeg op is.
Bak de koekjes 10 minuten. Haal ze uit de oven en druk met de achterkant van een (houten lepel) voorzichtig nog een keer het deukje in het koekje.
Bak nogmaals 10 minuten.
Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen naar kamertemperatuur op een rooster.
Doe in een steelpannetje de fudge en melk. Laat de fudge smelten.
8 karamel fudge, 2 eetlepels melk
Schenk voorzichtig (of gebruik een lepel) wat karamel in het gat.
Vul zo alle deukjes.
Bestrooi de karamel met zout en laat uitharden.
grof zeezout
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Vanille-extract - Als je het kunt krijgen, gebruik dan natuurlijk vanille-extract, dat een iets diepere smaak heeft dan kunstmatig vanille-extract. Met dit recept maak je zelfgemaakt vanille-extract. 3. Vervangen
Fudge -
Kan worden vervangen door vanille of chocolade fudge.
Je zou ook helemaal zelf gemaakte gezouten karamelsaus kunnen gebruiken, zoals in deze karamel macarons met gezouten karamelvulling. Strooi er geen zeezout over (het zit al in de saus).
Zeezout - Er wordt grof zeezout gebruikt, maar Fleur de Sel is nog beter als je het kunt pakken.
Vulling - In plaats van fudge kunt u ook jam of chocolade ganache gebruiken.
Nog meer verwennerij - Druppel na het maken van de koekjes wat gesmolten pure chocolade erover.
4. Verdubbel het recept. - Je kunt dit recept verdubbelen of verdrievoudigen om meer koekjes te maken. De receptenkaart heeft een speciale knop waar de blog het voor je berekent. Maar zorg ervoor dat je meer bakplaten gebruikt en in batches bakt. 5. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte. 6. Bewaren Of je ze nu op kamertemperatuur bewaart of invriest voor later, deze koekjes zullen je zoete trek stillen! Om je krokante kokoskoekjes vers en lekker te houden:
Kamertemperatuur: bewaar ze tot 3 dagen in een luchtdichte verpakking.
Diepvries: Je kunt de koekjes maximaal 2 maanden invriezen. Doe ze in een diepvrieszak of bakje en laat ze op kamertemperatuur ontdooien als je er weer van wilt genieten. Leg een velletje bakpapier tussen de koekjes om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
7. De weergegeven voedingswaarde is per kokoskoekje met karamel, maar zal waarschijnlijk lager zijn omdat je niet alle karamel gebruikt.