Heerlijke brownies uit de slowcooker, gemaakt met chocola en cacao. Heerlijk gooey en fudgy en superlekker. De slowcooker zorgt ervoor dat dit recept altijd lukt, zonder omkijken ernaar!
Giet het beslag in de slow cooker, doe de deksel erop.
Stel hem in op de lage stand en laat 3½ uur bakken, haal de deksel eraf en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Snij in mooie blokjes voor je het gaat serveren.
NOTITIES
1. Stroop -Gewone keukenstroop (die je ook op de pannenkoeken gebruikt) is prima. Je kunt het ook vervangen door honing of maple syrup.2. Vanille-extract -Heb je geen vanille-extract dan kun je het vervangen door één theelepel vanille suiker.3. Donkerbruine suiker - Door de melasse die aan deze suiker is toegevoegd krijg je een lichte karamelsmaak. Je kunt dit door dezelfde hoeveelheid gewone suiker of lichtbruine basterdsuiker vervangen, maar dan heb je niet dat vleugje karamel.4. Bakpoeder - Bakpoeder zorgt voor de luchtigheid in dit recept. Je kunt het vervangen 1 theelepel wijnsteenbakpoeder. Dit kan niet vervangen worden door baksoda of zelfrijzend bakmeel (bij het laatste is te weinig bakpoeder in het mengsel aanwezig).5. Brownies bewaren -
Kamertemperatuur - Bewaar de brownies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plastic folie). Zo kun je ze tot 3 dagen bij kamertemperatuur bewaren.
Diepvries - Wil je ze langer bewaren vries ze dan in! Verpak de brownies per stuk in plastic folie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren.
6 - VoedingswaardenMet dit recept maak je 16 vierkante brownies. De voedingswaarden zijn weergegeven per blokje brownie.