Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Metrisch
US normaal
Kleiner
Normaal
Groter
Vispakketje kabeljauw met paksoi
Andréa
Lekker gezond dit vispakketje met paksoi. Gegaard in zijn eigen sappen in de oven. Op een bedje van paksoi, zongedroogde tomaatje, ui en citroen.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Metrisch
US normaal
▢
1
stronk
paksoi
▢
8
zongedroogde tomaatjes
▢
1
rode ui
▢
1
citroen
▢
olijfolie
met citroen
▢
4
kabeljauw filets
▢
zout en peper
naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de paksoi en haal de bladen los.
Snij de bladen van de stronk. Hak de stronk in smalle reepjes.
Hak de zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes.
Snij de rode ui in dunne ringen.
Was de citroen en snij in schijven.
Leg een bakpapier voor je en smeer het in met een klein beetje olijfolie.
Bekleed met wat ringen paksoi stengel en vervolgens wat paksoi bladeren.
Leg wat ui, zongedroogde tomaten en een schijfje citroen erboven op.
Daarop gaat een kabeljauwfilet die je op smaak brengt met wat peper en zout.
Dek het af met een schijfje citroen.
Vouw het pakketje dicht en bind het vast met touw.
Leg het pakketje op een bakplaat en herhaal het opbouwen van het pakketje voor de andere stukken filet en leg die ook op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak in 20 minuten de vis gaar.
Maak het pakketje voorzichtig open (er kan wat stoom uitkomen) en serveer meteen.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen