Een heerlijk broodje gepocheerd ei maken is een heerlijke lunch! Jazeker. En het smaakt ook zo lekker. Dit is een recept voor een knapperige broodje met pesto mayonaise, rucola en tenslotte het versgemaakte gepocheerd ei. Met slimme tips en trucks dat het altijd lukt.
Breek een ei voorzichtig in een fijne zeef boven een kommetje.
2 eieren
Laat de zeef langzaam in het water zakken, waarbij je met een (pol)lepel het eiwit over de dooier schept. Doe dit ongeveer 45 seconde. Dit zorgt ervoor dat het ei niet aan de zeef vastplakt.
Verwijder de zeef uit het water en pocheer het ei nog eens 2 minuten.
Haal het ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat het goed uitlekken op keukenpapier.
Herhaal dat voor het andere ei.
Leg de gepocheerde eieren op de rucola en serveer meteen.
NOTITIES
1. Pesto Mayonaise: Deze mediterraanse mayonaise past bij bijna elk recept. Een vleugje zoete basilicum geeft deze mayonaise zijn heerlijke smaak. Het recept voor pesto mayonaise vind je hier.2. Eieren: Zorg dat de eieren zo vers mogelijk zijn. Bij verse eieren zit het eiwit stevig om de dooier en dat is makkelijk om te pocheren.3. Pocheertijd: verschillende maten eieren:
Maat S: 2 tot 2 ½ minuut,
Maat M: 3 minuten
Maat L pocheer je 3 ½ tot 4 minuten.
4. Niet geschikt voor: Gepocheerd ei waarbij het eigeel niet volledig gestold is, is niet geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen jonger dan 4 jaar en de ouderen en zieken. Pocheer deze dus langer.5. Warm houden: Hoe hou je gepocheerd ei warm als je er meerdere moet maken? Bewaar in een kom met warm water en zorg dat het gepocheerde ei onder staat.6. Bewaren Laat het gepocheerde ei snel afkoelen in een kom met ijswater.
Koelkast: Leg de gepocheerde eieren in een kom met koud water en zorg dat ze onderstaan. Zo blijven ze tot 2 dagen goed.
Opwarmen: Vul een kom met heet water en leg de gepocheerde eieren hierin. Laat ze daarin liggen tot ze warm zijn.