Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Metrisch
US normaal
Kleiner
Normaal
Groter
Lente cocktail met frambozen
Andréa
Deze heerlijke cocktail past toch wel bij het begin van de lente. Met heerlijke frambozen, gin en prosecco.
Voorbereiding
20
minuten
min
Kook Tijd
5
minuten
min
Koeltijd
2
uur
uur
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Drankjes
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
2
cocktails
Ingrediënten
Metrisch
US normaal
▢
120
ml
water
▢
100
ml
suiker
▢
150
gram
frambozen
▢
4
eetlepels
gin
▢
1
eiwit
▢
prosecco
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gebruik alle ingrediënten zo koud mogelijk!
Maak eerst suikersiroop door het water met de suiker aan de kook te brengen.
Als de suiker is opgelost, zet je het vuur uit.
Doe alle frambozen op twee na in een pannetje en voeg 100 ml suikersiroop toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Druk de frambozen met een lepel fijn en zeef de vloeistof.
Koel de frambozen siroop naar kamertemperatuur en vervolgens 1 uur in de koelkast zodat hij goed koud is.
Meng in een cocktail shaker 4 eetlepels frambozen siroop, 4 eetlepels gin en het eiwit.
Schud goed heen en weer, zodat het eiwit schuimig wordt.
Verdeel over de twee champagne glazen.
Vul aan met prosecco.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen