Het lekkerste broodje biefstuk, dat is een statement. Maar dit broodje maakt het helemaal waar! De biefstuk grill je en snij je in dunne plakjes, waardoor het nog meer smaak krijgt. Met daarop gekarameliseerde uitjes, rucola, en gesmolten Parmezaanse kaas. Lekker met zelfgemaakte frietjes als snelle maaltijd of een heerlijke lunch. Supersnel klaar!
Vouw de biefstuk in aluminium folie en laat 3-4 minuten rusten, zodat de sappen goed verspreidt worden.
Snij ondertussen het broodje open.
4 Italiaanse broodjes
Snij de biefstuk in reepjes en verdeel die over de broodjes.
Leg daar een handjevol rucola op en daarop de cherrytomaten.
30 gram rucola, 8 cherrytomaten
Verdeel de gekarameliseerde uien over de tomaten en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Serveer meteen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Italiaanse broodjes - Een knapperig bolletje, dat je kunt afbakken in de oven. Een hamburgerbroodje, Ciabatta of een hard tijgerbolletje zijn ook heerlijk.3. Biefstuk Tips!
Zorg ervoor dat je de biefstuk minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast haalt. Zo is hij mooi op temperatuur en zal de biefstuk overal even warm en gaar worden.
Gaarheid biefstuk - Check de gaarheid van de biefstuk via de volgende methode:
Raw - Open je handpalm en druk met de wijsvinger van je andere hand tussen het gebied van de duim en pols. Zo moet het vlees in de pan ook aanvoelen: zacht, maar het veert niet helemaal terug.
Medium Rare - Hou het tipje van je duim tegen je middelvinger en voel met je andere hand weer het plekje tussen de duim en de pols (voor medium hou je je duim tegen je ringvinger). Het voelt steviger en veert terug. Dit zou de biefstuk in de pan ook moeten doen.
Well done - Hou het topje van je pink tegen je duim en voel met je andere hand tussen de duim en de pols. Het vlees is stevig en veert bijna niet terug. Zo moet de steak ook aanvoelen. Laat het vlees na het bakken 3 tot 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Hierdoor verdelen de sappen zich weer in het vlees en wordt het malser.
4. Ook lekker - Top met wat truffelmayonaise of sesamolie. Voeg wat plakjes gegrilde paprika toe. Bestrooi met fijngesneden bosui voor nog meer smaak.5. BewarenDit kun je niet bewaren. Maak net zoveel broodjes als je op kunt.6. De weergegeven voedingswaarde is per broodje biefstuk, inclusief topping.