Krijg je onverwacht bezoek ga dan verse krakelingen bakken. Een knapperig en krokante krakeling is namelijk onweerstaanbaar lekker. En deze koekjes zijn supersnel en makkelijk zelf te maken. Probeer snel!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor naar 180 °C of 160 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de vier vellen bladerdeeg op elkaar.
4 velletjes bladerdeeg
Met een deegroller rol je het deeg uit tot een plak van 20 x 20 cm.
Snij het deeg in repen van ongeveer 1.5 cm dik. Dit gaat heel goed met een pizzasnijder, als je die hebt.
Leg een reep voor je neer en vouw het eerste uiteinde naar het midden. Herhaal dat voor het andere uiteinde.
Leg de krakelingen op een bakplaat. Hou ze ongeveer 2 cm uit elkaar.
Meng de slagroom met de eidooier en bestrijk daarmee de bovenkant van de krakelingen.
3 eetlepels slagroom, 1 eigeel
Meng de suiker met de kaneel en strooi dat over de krakelingen.
75 gram rietsuiker, 1 theelepel gemalen kaneel
Bak de krakelingen 25 minuten in de voorverwarmde oven.
NOTITIES
1. Wil je deze krakelingen maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Bladerdeeg - Roomboter bladerdeeg is het allerlekkerste omdat het smelt in je mond. Gebruik 4 plakken van 10 x 10 cm of snij ze terug als je ze op de rol hebt.3. Rietsuiker - Een geraffineerde suiker, waaraan nog wat suikerstroop wordt toegevoegd. Daardoor wordt het lichtbruin van kleur en heeft het een intensere smaak. Je kunt het vervangen door kristalsuiker of demerara suiker.4. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.5. Bewaren Krakelingen zijn het allerlekkerste als je ze vers eet.
Kamertemperatuur - Je kunt de krakelingen tot 3 dagen bewaren, als je ze goed luchtdicht verpakt. Ze worden dan wel iets zachter.