Rabarber Cupcakes - Deze luchtige vanille cupcakes zijn gemaakt met een echte lente groente: rabarber. Ze zijn heel luchtig, met kleine stukjes rabarber, die gezoet zijn in honing en vanille. Een heerlijke toef room met een topping van friszoete rabarber en wat siroop maakt dit tot een onweerstaanbare zoete lekkernij!
In een tweede kom meng je de boter met de suiker en met een mixer mix je die in ongeveer 3 minuten lichtgeel en luchtig.
90 gram boter, 150 gram suiker
Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft mixen. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei is opgenomen.
2 eieren
Meng ook het vanille-extract erdoor.
1 theelepel vanille-extract
Zet de mixer laag en meng de inhoud van de eerste schaal, het bloemmengsel, door het beslag.
Meng tenslotte de zure room erdoor.
100 ml zure room
Zet de mixer uit en met een spatel meng je ⅓ van de rabarber door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze in 20-25 minuten gaar.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Slagroom
Klop de slagroom stijf met het poedersuiker.
250 ml slagroom, 2 eetlepels poedersuiker
Doe de slagroom over in een spuitzak.
Net voor het serveren, spuit je de een toef slagroom op de cupcake en verdeel je stukjes rabarber erover.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. - RabarberGebruik de stelen en niet de bladeren (die bevatten een te hoge concentratie oxaalzuur wat giftig is).Rabarber die in de supermarkt wordt verkocht heeft mooie rode stelen en die stelen geven bij het koken (wanneer je ze tenminste niet schilt) een hele mooie rode kleur aan de moes.3. - Zure roomNaast dat je vocht toevoegt aan het beslag, zonder dat het te dun wordt, zorgt het er ook voor dat de baksoda gaat werken (dit heeft een zuur nodig om te activeren).4. - Bakpoeder en ZuiveringszoutDit zijn rijsmiddelen en zorgen ervoor dat de cupcake luchtig wordt. Je kunt het zuiveringszout vervangen door bakpoeder, maar dat is een minder krachtig rijsmiddel.5. - Vanille-extractAls je aan kunt komen, gebruik dan echt vanille-extract, wat net een wat diepere smaak heeft als vanillearoma. Via dit recept kun je zelf vanille-extract maken (en zeker als je veel bakt echt een aanrader, want hier kun je een goede tijd mee vooruit).6. - Bewaren
Kamertemperatuur - Bewaar de cupcakes zonder room topping tot 2 dagen bij kamertemperatuur.
Met topping of als het erg warm is - bewaar in de koelkast tot 3 dagen. Ze zullen door de vochtigheid in de koeling iets van structuur veranderen, maar nog steeds zijn ze erg lekker. Haal ze 30 minuten voor het serveren uit de koeling.
Diepvries (alleen zonder topping) - Verpak ze in plastic folie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo blijven de cupcakes tot 3 maanden goed.
7. - VoedingswaardeDe voedingswaarden zijn per cupcake die met room en rabarber is gedecoreerd.