Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade boter
Andréa
Romige boter op smaak gebracht met chocolade en daardoor krijg je een heerlijk broodsmeersel, frosting of vulling. Lekker net zoals vroeger.
Kook Tijd
10
minuten
min
Totale Tijd
10
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Nederlands
Hoeveelheid
5
porties
Ingrediënten
▢
100
gram
boter
ongezouten, kamertemperatuur
▢
50
gram
chocolade
minimaal 85 % cacao
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng aan de kook.
Hang een hitte bestendige kom boven het water en breek de chocolade in de kom.
Laat de chocola langzaam smelten. Als het gesmolten is haal je de kom van de pan en laat je hem even bij kamertemperatuur staan.
Met een garde of mixer meng je de boter luchtig.
Schep dan beetje voor beetje de chocolade erdoor, terwijl je blijft mengen tot de schaal met chocolade op is. De boter is dan klaar.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen