Witte Sangria, Clerico, is de populaire Zuid Amerikaanse versie van de Spaanse Sangria. Wijn op smaak gebracht met whisky en zomerfruit. Heerlijk fris. En dit kun je prima serveren bij een Zomer BBQ of picknick waar je samen met vrienden en familie geniet van de zon!
125gramaardbeiengewassen, onttroond, en gehalveerd
ijsklontjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
In een grote kan schep je de suiker en voeg je het limoensap en de whisky toe.
50 gram suiker, 50 ml whisky, 1 eetlepel limoensap
Doe daarbij een scheutje wijn en meng met een lepel alles goed door tot de suiker is opgelost.
1500 ml witte wijn
Voeg de aardbeien, druiven en mango toe aan de karaf.
½ mango, 125 gram druiven, 125 gram aardbeien
Schenk dan de rest van de wijn erbij en zet de sangria in de koeling om door en door koud te worden (minimaal 1 uur)
Serveer met veel ijsklontjes in een mooi glas.
ijsklontjes
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Mango - zacht en sappig en heerlijk zoet. Verwijder het vel en de pit en snij in kleine blokjes. Hier vind je een filmpje waar ik laat zien hoe je dat snel eenvoudig op twee manieren kunt doen.3. Witte wijn - Voor deze Clerico gebruik je een droge witte wijn, zoals Chardonnay (mijn voorkeur), Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.4. Aardbeien - Gebruik verse aardbeien. Was ze en verwijder het kroontje (in deze volgorde. Verwijder je eerst het kroontje dan zuigt de aardbei het waswater op en worden ze waterig)5. Alcoholvrije sangria - vervang je de wijn door een alcoholvrije wijn. Die zijn goed verkrijgbaar bij de supermarkt. En laat de whisky achterwege.6. Verfrissend - voeg muntblaadjes, schijfjes limoen en/of citroen toe. Hoe sappiger het fruit is, hoe meer alcohol het opneemt.7. BewarenWil je voorbereiden?
Koelkast - Maak de sangria en laat hem koud worden in de koeling. Dit kun je een paar uur van tevoren doen.
8. De weergegeven voedingswaarde is per glas, uitgaande dat je acht glazen uit de kan serveert en al het fruit opeet. Laat je dat achterwege, dan worden de waardes veel lager.