Maak je klaar om je BBQ aan te steken, voor dit onweerstaanbare lekkere recept: een broodje kipburger met Mozzarella. Ben je een fan van die heerlijke Italiaanse smaken, sappige kip en een perfect gegrilde burger, dan is dit recept echt iets voor jou.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 50 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
600gramkipfilet
1eimaat L
6eetlepelspaneermeel
1sjalotjefijngesnipperd
1teentjeknoflookuitgeperst
1theelepelgedroogde oregano
1theelepelgedroogde tijm
1theelepelGedroogde rozemarijn fijngehakt
¼theelepelzout
⅕theelepelpeper
2eetlepelszonnebloemolie
4Italiaanse bollenafgebakken, gehalveerd
50gramrucola
125grammozzarellain plakjes
50gramcherrytomatengewassen, in vieren gesneden
10blaadjesbasilicum versin reepjes gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de kipfilet in kleine blokjes en doe in de bak van de keukenmachine met mes. Pulseer tot je de kip goed is fijngemalen.
600 gram kipfilet
Doe de kip over in een grote kom.
Voeg het ei, het paneermeel, knoflook en het fijngesnipperde sjalotje toe.
1 ei, 6 eetlepels paneermeel, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook
Als laatste voeg je de gedroogde kruiden toe en zout en peper naar smaak.
Maak je handen vochtig en vorm er vier hamburgers van of gebruik een hamburger pers.
Bestrijk de burgers met de olie en leg ze op een bord in de koeling, zodat ze kunnen opstijven.
2 eetlepels zonnebloemolie
broodje kipburger
Verhit de grill of barbecue tot hij zeer heet is en grill de kip aan een zijde gedurende 5 minuten, draai dan en grill de andere kant nog eens vijf minuten.
Verdeel de rucola over de broodjes.
4 Italiaanse bollen, 50 gram rucola
Leg de kipburger erop en dek die af met plakjes mozzarella en cherry tomaten. Bestrooi met de basilicum reepjes.
125 gram mozzarella, 50 gram cherrytomaten, 10 blaadjes basilicum vers
Dek af met het kapje en serveer meteen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Kipfilet: Voor dit recept heb ik kipfilet gebruikt. Maar kiphaasjes kunnen natuurlijk ook. En wil je het echt makkelijk maken? Dan gebruik je kant-en-klaar kipgehakt.3.Variaties en vervangingen
Pesto kip burger: In plaats van Italiaanse kruiden, kun je ook 2 eetlepels pesto door het gehakt mengen.
Rozemarijn, tijm en oregano: kun je ook vervangen door kant-en-klare Italiaanse kruidenmix.
Ook lekker: bestrijk de burger met wat balsamico crème.
4. Koelen: Door de kipburgers te maken en vervolgens in de koeling te laten opstijven, zorg je ervoor dat de burgers tijdens het grillen niet uit elkaar vallen. 5. BewarenJe kunt de burgers bewaren, maar niet het broodje en de topping. Laat de gegaarde burgers snel afkoelen voor je ze bewaart en berg ze meteen op.
Koelkast: Bewaar de burgers afgedekt in de koeling voor 2 dagen.
Diepvries: Leg de burgers in een diepvriesdoos en leg een bakpapier tussen elke kipburger. Zo kun je ze tot 2 maanden bewaren. Laat in de koelkast ontdooien.
Opwarmen: Je kunt de kipburgers opwarmen in de airfryer, oven of op het fornuis. Of je grilt ze nog een keer tot ze door en door warm zijn.