Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Komkommer salade met knoflook en peper
Andréa
Een frisse zoetzure komkommer salade op smaak gebracht met knoflook en peper. Een heerlijk bijgerecht bij elke barbecue. Lactose en gluten vrij.
Kook Tijd
10
minuten
min
Marineren
8
uur
uur
Totale Tijd
8
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Salade
Wereldkeuken
Aziatisch
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
1
komkommer
▢
2
tenen
knoflook
▢
½
rode peper
van zaden ontdaan
▢
1
eetlepel
suiker
▢
snufje
zout
▢
2
eetlepels
sherry azijn
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
Schraap met de achterkant van een lepel de zaden eruit.
Halveer elke helft nogmaals in tweeën (verticaal) en snij in lengtes van ongeveer 2 cm.
Doe de komkommers in een kom.
Verwijder het velletje van de knoflook, halveer en haal het groene deel uit de knoflook.
Hak de knoflook fijn en doe bij de komkommer.
Snij de peper in fijne reepjes en doe ook die bij de komkommer.
Meng de suiker, het zout en de azijn tot een marinade en meng die door de komkommer.
Roer alles goed door en zet (afgedekt met plastic folie) in de koeling.
Laat minimaal een nacht marineren.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen