Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittig gebakken biefstuk
Andréa
Lekkere pittig gebakken biefstuk. Snel en makkelijk te maken.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Marineren
30
minuten
min
Totale Tijd
50
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Aziatisch
Hoeveelheid
1
persoon
Ingrediënten
Marinade
▢
2
tenen
knoflook
uitgeperst
▢
1
theelepel
koriander
vers, fijngesneden
▢
1
rode peper
in dunne ringen
▢
2
eetlepels
donkere sojasaus
▢
2
eetlepels
rijstwijn
Mirin
▢
2
theelepels
suiker
▢
1
theelepel
maizena
Vleesgerecht
▢
200
gram
biefstuk
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
theelepels
sesamolie
▢
1
sjalotje
▢
¼
rode peper
fijngesneden
rijst
▢
150
gram
basmatirijst
▢
300
ml
koud water
saus
▢
2
eetlepels
donkere sojasaus
▢
1 ½
theelepel
suiker
▢
scheutje
limoensap
▢
scheutje
sesamolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng de ingrediënten van de marinade in een grote kom en roer tot de suiker goed is opgelost.
Snij de biefstuk in smalle reepjes en laat 30 minuten in de marinade marineren.
Verwarm 300 ml water in een pannetje en kook de rijst volgens de beschrijving van de fabrikant.
Giet af en laat met de deksel op de pan rusten.
Roer ook de ingrediënten voor de saus door elkaar.
In een grote koekenpan verwarm je de olie.
Snipper het sjalotje en roerbak 1-2 minuten.
Voeg de sesamolie en het vlees toe en bak tot het vlees mooi bruin is.
Schenk de saus en de gezeefde marinade erbij en verhit dit ongeveer 1 minuut mee.
Schep de helft van de rijst op het bord en schep de biefstuk met saus erbij.
Laat de andere helft van de rijst afkoelen en bewaar dat voor de gebakken rijst met ei en knoflook broccoli.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen