Een Oosters saucijzenbroodje, gehakt gekruid met heerlijke verwarmende kruiden in een knisperend envelopje bladerdeeg en bestrooid met wat sesam. Dat is lekker.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 35 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks, Lunch Recept
Wereldkeuken Aziatisch
Hoeveelheid 6stuks
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
200gramrundergehakt
1ei maat L
2eetlepelspaneermeel
1theelepelzoete chilisaus
1theelepelketjap medja
½theelepelRas El Hanout
1teentje knoflook uitgeperst
6plakjesbladerdeeg ontdooid
3eetlepelssesamzaad
1ei maat S, losgeklopt
zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom het gehakt, het ei (maat L), paneermeel, zoete chilisaus, ketjap, ras el hanout en knoflook.
Kneed tot het goed gemengd is en stop dan (want als je te hard doorkneedt wordt het vlees vast), voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Leg een plakje bladerdeeg voor je en pak ⅙ deel van het gehaktmengsel.
Maak van het gehaktmengsel een rol en leg die rol op een helft van het bladerdeeg.
Vouw het deeg over het vlees heen en druk de randen goed aan. Druk de zijkanten aan met een vork.
Smeer de bovenkant in met het ei en bestrooi met sesamzaad.
Leg op de bakplaat en herhaal dit voor alle plakjes bladerdeeg / gehakt.
Bak de saucijzenbroodjes 25 minuten tot ze goudbruin zijn.