Italiaanse pastasalade met Mozzarella: De tomaten, mozzarella, basilicum en kappertjes gecombineerd met de pasta geven deze Italiaanse salade een smaakexplosie in je mond. Koud geserveerd een heerlijk gerecht voor bij de picknick.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Bijgerecht, Salade
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
300gramRoma tomaten ontveld en in blokjes
200grammozzarella in blokjes
10blaadjes baslicum vers, in reepjes gescheurd
1½dlolijfolie
350gramfusili
½eetlepelkappertjes afgespoeld
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng de tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie in een kom.
Kook de pasta, volgens de aanwijzingen van de fabrikant al dente en spoel meteen af onder koud water. Meng met het tomatenmengsel.
Roer als laatste de kappertjes erdoor.
Zet tenminste 1 uur in de koeling zodat de salade door en door koud wordt en de smaken intenser worden.