Knapperige witlofschuitjes 3 x anders gevuld: met een heerlijke surimi krabsalade, met ei mousse en met garnalen op smaak gebracht in een vinaigrette. Top hapjes, probeer zelf!
Kook Tijd 45 minutenmin
Totale Tijd 45 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 36stuks, 3 soorten
Ingrediënten
witlofschuitjes met surimi krab salade
10mlwater
10mlcitroensap
1eetlepelsuiker
½rode peper zonder zaden, in kleine stukjes gehakt
150gramsurimi krab in kleine stukjes gesneden
¼komkommer van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
kiemgroentengarnering optioneel
2stronken witlof
Witlofschuitjes met ei mousse
3eieren hardgekookt
2eetlepelsmayonaise
snufjepaprikapoeder
3eetlepelsyoghurt
⅛theelepelknoflookpoeder
1theelepelbieslook fijngesnipperd
2stronken witlof
Witlofschuitjes met garnalen
½theelepelharissa
1sjalotje fijngesnipperd
3eetlepelsolijfolie
2eetlepelssherry azijn
100gramcocktail garnalen
2stronken witlof
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
witlofbootjes met surimi krab salade
Doe het water, citroensap, suiker en pepertjes in een pannetje en verwarm dit terwijl je roert totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur dan uit en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
In een tweede kom meng je de surimi en komkommer met het sausje.
Leg 12 blaadjes witlof voor je neer en schep wat surimi krab salade erop.
Optioneel: garneer met wat kiemen.
witlofbootjes met ei mousse
Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.
Meng de eieren met de mayonaise en paprikapoeder.
In een tweede schaal meng je de yoghurt met de knoflookpoeder en het bieslook.
Leg de 12 blaadjes witlof neer en schep er een theelepel ei mousse en een theelepel yoghurt dressing op.
witlofbootjes met garnalen
Meng in een kom de harissa, sjalotje, olijfolie, azijn en garnalen.
Leg de 12 blaadjes witlof voor je neer en verdeel de garnalen over de witlofschuitjes.