Ze kijken je aan, durf jij hier een hap van te nemen? Deze Halloween mummies zijn om op te eten! Makkelijk te maken en snel klaar.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 14 minutenmin
Totale Tijd 24 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 8personen
Ingrediënten
1plakje Cheddar kaas
6stuks croissantdeegom af te bakken
8Frankfurters
16suiker ogen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor naar 180 °C of 160 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de kaas in 8 stukjes.
1 plakje Cheddar kaas
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en volg de snijlijnen om drie vierkanten te krijgen (twee croissants tegen elkaar aan).
6 stuks croissantdeeg
Snij elk vierkant in 6 repen. Haal deze los van elkaar en leg twee repen achter elkaar en druk ze vast. Daardoor krijg je mooi lang mummieverband. Herhaal dat voor alle repen en vierkanten croissant deeg.
Pak een Frankfurter en een lange reep croissantdeeg en begin onderaan de Frankfurter met het omwinden met deeg. Wanneer je bovenaan gekomen bent laat je een opening vrij voor de ogen en eventueel restanten wikkel je weer terug naar beneden.
8 Frankfurters
Druk in de opening een plakje kaas. Dit smelt waardoor je de ogen na het bakken makkelijk kunt plakken.
Bak de croissants 12-14 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
Haal ze uit de oven en plak meteen twee ogen per mummie (anders stolt de kaas en plakt deze niet meer). Serveer meteen of eet ze koud (ook erg lekker!)
16 suiker ogen
NOTITIES
1. De suikerogen kun je bij bak en kookwinkels verkrijgen en in sommige grote supermarkten kopen.2. Croissantdeeg: Dit kun je ook vervangen door bladerdeeg.