75gramgeraspte kaas vol van smaak zoals bijvoorbeeld Gruyere of Emmentaler)
zout en peper naar smaak
nootmuskaat naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Breng een pan met water aan de kook.
Kook de bloemkool 10 minuten in het kokende water tot hij beetgaar is (controleer dat door er met een vork in te prikken, hij moet er goed in kunnen prikken).
Bak ondertussen in een droge koekenpan de bacon uit tot hij mooi lichtbruin is.
Giet de bloemkool af in een vergiet en laat hem even goed uitlekken.
Beboter een ovenschaal van 20 x 30 cm.
Verdeel de bloemkool roosjes over de bodem.
Daarboven op leg je de bacon.
In een kom meng je de room met de bloem. Klop goed totdat het mooi dik is en geen klontjes meer heeft.
Voeg dan de eieren één voor één toe, terwijl je blijft roeren.
Als laatste schenk je de melk en ⅔ van de geraspte kaas erbij en meng goed door.
Breng op smaak met een snufje zout, peper en nootmuskaat.
Schenk dit beslag over de bloemkool en verdeel het zo goed mogelijk.
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Schuif de schaal in de oven en bak 25 minuten. Hou in de gaten, want als hij te bruin wordt, leg je een aluminiumfolie erop om verbranding tegen te gaan.