Een heerlijk recept voor een Franse linzensoep met bacon. De structuur is fluweelzacht, de soep heeft heel veel smaak en de krokante en zoutige bacon maakt het geheel af.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Soep
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 8kleine amuse soepjes
Ingrediënten
30grambacon fijngesneden
1eetlepelui fijngesneden
1eetlepelwortel fijngesneden
1eetlepelselderij fijngesneden
50gramgroene linzen afgespoeld, geweekt (1 nacht) en uitgelekt
500mLwater
zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe de bacon in een steelpan en zet hem op laag vuur, tot er wat vet begint vrij te komen.
Verhoog het vuur en bak de bacon knapperig.
Haal uit de pan en laat op een keukenpapier uitlekken.
In dezelfde pan, weer op laag vuur, doe je de ui, wortel en selderij. Schep alles goed om (zodat het de heerlijke smaak van de bacon meekrijgt) en bak, terwijl je blijft roeren 5 minuten.
Voeg dan de linzen toe, schep weer alles goed om en voeg het water toe.
Breng aan de kook op hoog vuur en zet vervolgens het vuur laag en laat alles 20 minuten sudderen tot de linzen zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer en zeef de soep.
Doe alles terug in de pan en verwarm zodat hij goed heet is. Schep in een kommetje en strooi er wat bacon op.