Truffels zijn altijd lekker. En eigenlijk heel makkelijk te maken. Deze chocolade sinaasappel truffels zijn op smaak gebracht met sinaasappel en heerlijke likeur.
Kook Tijd 10 minutenmin
Koeltijd 2 uuruur
Totale Tijd 2 uuruur10 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 20stuks
Ingrediënten
100mlslagroom
300grampure chocoladefijngehakt
1eetlepelsinaasappellikeurZoals Grand Marnier of Cointreau
1sinaasappelrasp
1theelepelvanille-extract
4eetlepelscacao
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm in een pannetje de slagroom, chocolade en sinaasappelrasp tot de chocola gesmolten is.
Haal het pannetje van het vuur en voeg de likeur en het extract toe en roer er doorheen.
Doe over in een schaal en dek af met een plastic folie.
Laat 2 uur in de koeling afkoelen en hard worden.
Pak met twee theelepels een beetje ganache.
Rol tussen je handen tot een bolletje.
Rol vervolgens door de cacao.
Bewaar de truffels in de koeling tot je ze gaat eten.
NOTITIES
Eten er kinderen mee vervang de sinaasappel likeur en het vanille extract door sinaasappel aroma en 1 zakje vanille suiker. Kinderen en alcohol is een no go.
Doordat je met je handen een bolletje rolt wordt de buitenzijde van de truffel een beetje zacht en blijft de cacao goed plakken. Wanneer je ze vervolgens weer in de koelkast bewaart blijven ze mooi van vorm.
Vervang de pure chocolade door chocola met een zout korreltje, dat is gecombineerd met de sinaasappel erg lekker.
In plaats van sinaasappel kun je ook whisky gebruiken (voor een extra pitje).