Een lekker zelfgemaakt Italiaans Ciabatta brood. Eenvoudig te maken en doordrongen door knoflook en rozemarijn. Dit brood ga je zeker vaker maken!
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur20 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur30 minutenmin
Gang Brood Bakken, Hapjes en Snacks
Keuken Italiaans
Porties 10sneden
calorieën 170kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
1bol knoflook
1theelepelzout
75mlolijfolie
4takjes rozemarijn naalden
1ciabatta
1snufjegrof zeezout
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snij de bovenkant van de knoflookbol (zodat je de teentjes kunt zien zitten) en leg de bol in een vuurvast schaaltje.
Bestrooi met een theelepel zout en een eetlepel olijfolie.
Zet dit een uur in de oven bij 190 graden Celsius.
Wanneer de knoflook uit de oven komt, laat je deze kort afkoelen en vervolgens knijp je de knoflook uit in een kommetje.
Voeg hieraan 60 mL olijfolie toe en meng goed.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 225 graden.
Snij het brood in met een mes, maar zorg dat de plakken aan elkaar blijven zitten (ongeveer een halve cm).
Besmeer de zijden met het knoflook/olijfolie mengsel.
Bestrooi het brood met de rozemarijn en 1 eetlepel grof zeezout. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Zet het brood in de oven en laat het brood 20 tot 25 minuten afbakken. Wanneer het brood te bruin dreigt te worden, kun je het afdekken met aluminiumfolie.