Elegant, ziet er mooi uit, is goed voor te bereiden en erg lekker: dit recept voor een zalm kabeljauw terrine. En daarmee dus ideaal voor de feestdagen
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 45 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur15 minutenmin
Gang Voorgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet een braadpan of ovenschaal, die groot genoeg is om de cakevorm in te zetten, in de oven.
Smeer de cakevorm goed in met olie.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en kook het sjalotje in 3 minuten glazig.
Doe het sjalotje samen met de kabeljauw filet en zalmfilet in de keukenmachine en pulseer tot je smeuïge massa hebt.
Schep het vismengsel in een kom en meng met het ei, water, boekweitmeel, suiker, citroensap, fijngetrapte wortel en dille. Blijf kneden tot alles goed gemengd is.
Verdeel het vismengsel in de cakevorm en zet die in de braadpan/ovenschaal.
Kook water en giet dat in de braadpan/ovenschaal, tot het water aan de buitenkant van de cakevorm ongeveer tot de helft komt.
Laat de visterrine 45 minuten garen in de oven.
Haal de cakevorm uit de oven en laat 5 minuten rusten.
Los de zalm kabeljauw terrine op een mooie schaal. Let op er komt wat kookvocht vrij, haal dat weg met wat keukenpapier.
Dek af met plastic folie.
Laat het helemaal afkoelen en tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.