Italiaanse gevulde eieren met pancetta en balsamico azijn. Dat klinkt toch heerlijk? En geloof me dat is het ook. Niet moeilijk te maken en doet het altijd goed.
Voorbereiding 25 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 35 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 12hapjes
Ingrediënten
6eieren maat M
2theelepelscrème de balsamico
7plakjespancetta
2eetlepelscrème fraîche
2blaadjesbasilicum
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de eieren hard en pel ze.
Bak de pancetta knapperig gedurende 2 minuten in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snij de eieren doormidden en haal het eigeel eruit.
Prak het eigeel fijn en meng de balsamico, 6 verkruimelde plakjes pancetta en de crème fraiche goed door elkaar en doe in een spuitzak met kartelmond (of gebruik gewoon een theelepeltje).
Vul de eieren met het eigeel mengsel.
Snij het zevende stukje bacon in reepjes en de basilicumblaadjes fijn.
Garneer het gevulde eitje met een stukje bacon en wat snippers basilicum.
NOTITIES
Gebruik eieren die een dag of 10 oud zijn (check dat op de datum van de eierdozen). Wanneer je eieren te vers zijn, zit de schil heel vast en pellen ze moeilijk.
Om de juiste vorm te krijgen, prik je de eieren aan de bolle zijde van het ei in met een (eier)prikker.
De beste hardgekookte eieren maak je door dit stappenplan te volgen. Zo mislukken ze nooit en heb je altijd het perfecte hardgekookte ei.
Kun je geen balsamico crème aankomen of heb je dat niet in huis, pak dan balsamico azijn en laat dat tot ⅓ inkoken (wel de afzuigkap aanzetten).
Pancetta kun je ook vervangen door Parma ham.
Ook lekker om er een pijnboompitje, samen met de pancetta, te garneren. Rooster die even kort.