Maak deze smaakvolle Rozenwater Meringues met Aardbeien en room in een mum van tijd! Dit is een makkelijk recept dat je in korte tijd samenstelt om een verrukkelijk dessert op tafel te zetten. De combinatie van heerlijke rozenwater-aroma, knapperige meringues, room en zoete aardbeien maakt dit gerecht een absolute topfavoriet!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meringue
Verhit de oven voor naar 140 °C of 120 °C
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
In een vetvrije kom klop je de eiwitten tot juist stijf.
3 eiwitten
Voeg dan beetje voor beetje de suiker toe en als laatste het rozenwater.
165 gram suiker, 1 theelepel rozenwater
Klop door tot alles goed stijf is.
Met twee lepels maak je hoopjes schuim op je bakplaten (houdt voldoende afstand tussen de bergjes).
Droog de meringues 1 uur in de oven. Haal ze eruit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Topping
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
100 mL slagroom
Doe wat slagroom op de meringues en versier met aardbei.
50 gram aardbeien
NOTITIES
1.Wil je dit recept maken? Bestel je boodschappen snel en eenvoudig met één druk op de knop:2. Vetvrij - Zorg ervoor dat de kom en haken van de mixer vetvrij zijn voor het kloppen van de eiwitten. Was af met heet water en afwasmiddel en droog goed af voor je het gaat gebruiken. Anders worden de eiwitten niet stijf.3. Eieren - Gebruik verse eieren bij kamertemperatuur. Deze kun je het beste stijfkloppen.4. Ook leuk
Meng een eetlepel aardbeienjam door de slagroom (in plaats van de poedersuiker).
Heb je meringues over? Maak Eton Mess! Schep in een kom Griekse yoghurt. Bedek met aardbeiensaus (een makkelijk recept dat je hier vindt). Verkruimel hierover de meringue. Daarop verdeel je fijngesneden plakjes aardbei. Schep hier nog wat aardbeien puree over. Decoreer met meringue en serveer.
5. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 140 °C. Bij een heteluchtoven is 120 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. Voorbereiden en bewaren
Meringues kun je tot 3 weken bewaren bij kamertemperatuur. Wanneer je dat wilt, laat je ze eerst afkoelen en verpak je ze in een luchtdichte doos en leg je tussen de lagen meringues bakpapier. Je kunt meringues ook invriezen.
Laat ze eerst afkoelen. Je verpakt ze op dezelfde manier als je dat doet wanneer je ze bij kamertemperatuur wilt bewaren. Op deze manier kun je meringues een week langer (1 maand) in de vriezer bewaren.
Wanneer je deze meringues eenmaal gemaakt hebt met slagroom en vers fruit, zorg er dan voor dat je ze zo snel mogelijk op eet. Dit kun je niet bewaren.
7. De weergegeven voedingswaarde is per persoon, uitgaande dat je hier 8 desserts mee maakt.