Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tagliatelle en kip gevuld met krab
Andréa
Een simpel, lekker en elegant gerecht: een heerlijk romige eiertagliatelle met kip gevuld met dadels en krab.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Totale Tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Italiaans
Hoeveelheid
2
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
2
kipfilets
▢
200
gram
tagliatelle
▢
kaas
oud
▢
40
gram
krab
▢
1
sjalotje
▢
2
dadels
gedroogd
▢
1
eetlepel
paneermeel
▢
1
ei
maat s, losgeklopt
▢
zout en peper
▢
olijfolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Scheur 2 stukken aluminium folie af en vet die in met olijfolie.
Snij het sjalotje en de dadels zeer fijn.
Meng in een kom de sjalotjes, dadels, krab, paneermeel en het ei en meng goed door.
Maak met een mes een inkeping in de kipfilets, zodat een zakje ontstaat.
Vul deze met het krabmengsel en druk de filets goed dicht.
Vouw het aluminiumfolie er strak omheen en leg de pakketjes op de bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
Verwarm water in de pan en kook de pasta 10 minuten.
Giet af en meng met wat olijfolie en vers geraspte oude kaas.
Verwijder de aluminiumfolie voorzichtig (het kan een beetje stomen) en snijdt de kipfilet in 1 cm dikke plakken.
Leg wat pasta op het bord en leg de kip erboven.
Serveer met de rucola salade
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je geen aluminiumfolie in huis, dan kun je ook bakpapier gebruiken.
Gebruik verse pasta voor het lekkerste resultaat.
Dit recept kun je niet bewaren, je eet het meteen op.
Vervang de krab door garnalen als je deze echt niet aan kunt komen.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen