Hierbij het recept voor een homemade egg nog. Met een Nederlands tintje. Een recept met alcohol. Supermakkelijk en erg lekker!
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Nederlands
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Hollandse spicy egg nog
500mladvocaat
125mlwhiskey
125mlKahlua
125mlrum
1theelepelkaneel
1theelepelnootmuskaat
1theelepelkruidnagel gemalen
Rand en opdienen
1eetlepeladvocaat(optioneel)
1eetlepellichtbruine suiker(optioneel)
snufjenootmuskaat
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Hollandse spicy egg nog
Meng in een kom alle drankjes.
Voeg vervolgens de kruiden toe en meng die er door heen met de garde.
Rand en opdienen
Smeer de bovenzijde van het glas in met advocaat.
Zet het glas op zijn kop in de lichtbruine suiker. De suiker blijft plakken en neemt de kleur van de advocaat aan.
Schenk het drankje in het glas.
Bestrooi met wat nootmuskaat.
NOTITIES
Om het nog feestelijker te maken, smeer je de bovenzijde van het glas in met wat advocaat en dip het glas vervolgens in fijne kristalsuiker. De suiker krijgt de kleur van de egg-nog (en het ziet er supermooi uit).
Nootmuskaat die je vers raspt heeft meer smaak dan nootmuskaat poeder. Koop daarom nootmuskaat zaden en rasp vers wat je nodig hebt.
Heb je geen Kahlua? Je kunt ook Tia Maria of Sheridan's koffielikeur gebruiken.
Voor nog meer smaak, vervang de kaneel, nootmuskaat en kruidnagel door 3 theelepels speculaaskruiden.
Heb je nog wat egg-nog over, gebruik het dan in de pudding, ijs of taart. Of meng het door de koffie of in een milkshake.