Dit is echt de blikvanger op tafel: een heerlijke aardbeien mascarpone trifle. Een laag cake afgewisseld met zoete perzik, mascarpone room, verse aardbeien en knapperige pecannoten. Het ziet er geweldig uit in een glazen (trifle) schaal.
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Afkoeltijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur20 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 6personen
Ingrediënten
300gram cakerolmet aardbeienvulling
500mlslagroom
100grampoedersuiker
250grammascarpone
225gramperziken op eigen siroop, in plakken gesneden
25grampecannotenfijngehakt
250gramaardbeien vers, schoongemaakt, kroontje verwijderd en in vieren gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
In een grote kom klop je de slagroom met de poedersuiker tot hij yoghurt dikte heeft.
500 ml slagroom, 100 gram poedersuiker
Voeg de mascarpone toe en mix verder op lage stand tot het stijf is.
250 gram mascarpone
Snij de cake in dunne plakjes en beleg de buitenzijde en onderkant van de schaal ermee.
300 gram cakerol
Schenk wat siroop van de perziken op de cake plakken.
225 gram perziken
Verdeel de plakjes perzik over de bodem van de cake.
Schep het mascarpone-roommengsel hierboven op.
Verdeel de aardbeien over de room.
250 gram aardbeien
Strooi in het midden wat pecannoten.
25 gram pecannoten
Laat tenminste 1 uur staan (in de koeling), zodat de smaken kunnen intrekken.
NOTITIES
1. Aardbeien: Gebruik verse aardbeien voor dit recept. Was ze nog met het kroontje eraan (anders zuigen de aardbeien al het vocht op en worden ze waterig).2. Pecannoten: In plaats van pecannoten kun je ook walnoten gebruiken.3. Perziken: Perziken kun je in het winterseizoen ook prima vervangen door mandarijn op sap. Erg lekker!4. Cake: De cakerol kun je ook vervangen door lange vingers.5. Bewaren en voorbereiden
Voorbereiden - De trifle is goed voor te bereiden in de ochtend. Maar voeg de pecannoten en verse aardbeien pas op het allerlaatst toe. De noten worden anders zacht en aardbeien moet je net voor je ze eet wassen en opdienen.
Koelkast - Trifle kun je, bedekt met plasticfolie, prima 2 dagen in de koeling bewaren.
Niet - Vries de trifle niet in. Hierdoor verandert de structuur wat niet lekker is.