Vandaag duiken we in de magische wereld van chocola, en niet zomaar een chocolade, maar een heerlijke, makkelijke romige chocolademousse. En als jullie (net als ik) dol zijn op chocola en op toetjes die smelten in je mond, dan is dit het juiste recept. Een snel, makkelijk recept met een volle chocoladesmaak.
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur15 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Europese keukens, Franse keuken
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
150mlvolle melk
2eidooiersmaat L
30gramsuiker
180grammelkchocolafijngehakt
375mlslagroom
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Breng de melk aan de kook in een kleine steelpan.
150 ml volle melk
Klop de eidooiers los met de suiker, tot ze lichtgeel van kleur zijn.
2 eidooiers, 30 gram suiker
Giet hier al roerende druppelsgewijs de hete melk bij.
Schenk dit mengsel terug in de pan en zet op het vuur.
Blijf roeren totdat het mengsel gaat binden. Dit kun je controleren door met een houten lepel te roeren. Trek met je vinger een streep door de custard op de lepel. Blijft de streep te zien en vloeit hij niet dicht, dan is de custard klaar.
Roer de chocolade door de custard, laat even staan zodat de chocolade kan smelten en roer dan nogmaals goed door, zodat je een chocolade crème krijgt.
180 gram melkchocola
Laat deze crème 10 minuten afkoelen.
Klop de slagroom luchtig, tot yoghurtdikte, en spatel die voorzichtig door de chocolade.
375 ml slagroom
Schep de mousse in de kommetjes of glaasjes.
Zet de mousse minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
NOTITIES
1. Chocola:
Mocht de chocola nog niet helemaal opgenomen zijn en het mengsel te veel zijn afgekoeld, verwarm het dan kort, op heel laag vuur, terwijl je blijft roeren.
Naast melkchocola kun je ook kiezen voor pure chocola of witte chocola.
2. Garneren: Versier de chocolademousse met mokka boontjes of chocolade rasp. Chocolade rasp krijg je door met een scherp mes langs de chocolade te schaven.3. Bewaren
Koelkast: Chocolade mousse kun je tot 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
Invriezen: Je kunt de chocolade mousse ook afdekken en invriezen. Zo blijft het tot een maand goed. Zet de mousse, de avond voor je hem wilt gaan eten, in de koeling en laat ontdooien. Eet de mousse binnen 24 uur op. TIP: is het warm weer? Ontdooi de mousse dan niet helemaal, maar laat het lekker bevroren. Je hebt dan heerlijk chocolade mousse ijs.