Het recept voor deze Italiaanse salade met meloen, pancetta en rucola is een pancetta is een heerlijke combinatie. Zoet gecombineerd zout, nootachtig met een heerlijke balsamico vinaigrette.
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Bijgerecht, Salade
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
75gramrucola
1 pancetta per persoon
1Galia meloen
1eetlepelcrème de balsamico
4eetlepelsolijfolie extra vierge, de beste die je kunt krijgen
zout en peper naar smaak
eetbare bloemenoptioneel: hier borage: heerlijk zoet
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Was de rucola en droog de sla in een slacentrifuge. Heb je die niet dan kun je de sla in een theedoek stoppen, dichtknopen en hard rondslingeren.
Snij de pancetta in plakjes.
Snij de meloen in dunne schijfjes.
Voor de vinaigrette meng je met een garde de crème de balsamico en de olijfolie.
Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de rucola, pancetta en meloen in het glas.