Eiersalade is een heerlijke en veelzijdige spread die je gemakkelijk zelf kunt maken. Het is een geweldige optie voor een snelle lunch of een picknick. Zelfgemaakte eiersalade is bovendien gezonder en smaakvoller dan de versies die je in de winkel kunt kopen. In deze blog ga ik je uitleggen hoe je zelf eiersalade kunt maken. En hoe je zelf eiersalade kunt maken zonder mayonaise, met tips en tricks. Zo wordt deze eiersalade bij een volgend feestje de favoriet van iedereen!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 1portie
Ingrediënten
4eierenmaat L
2eetlepelsGriekse yoghurt
2eetlepelscrème fraîche
3eetlepelsgembersiroop
½theelepelgemalen kurkuma
½theelepelkerriepoeder
½sjalotjegesnipperd
5takjes peterseliefijngehakt
¼theelepelzout
½theelepelpeper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook de eieren in een pan met water op middelhoog vuur. Laat de eieren gedurende 10 minuten koken.
4 eieren
Laat ze schrikken onder koud water en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork.
Voeg de crème fraîche, kurkuma, sjalotje, yoghurt, gembersiroop, peterselie en kerrie toe aan de eieren. Breng op smaak met zout en peper.
2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels crème fraîche, 3 eetlepels gembersiroop, ½ theelepel gemalen kurkuma, ½ theelepel kerriepoeder, ½ sjalotje, 5 takjes peterselie, ¼ theelepel zout, ½ theelepel peper
Roer voorzichtig door elkaar.
Proef de eiersalade en voeg wanneer nodig extra zout en peper toe.
Als je de eiersalade wilt garneren, strooi dan wat gehakte peterselie over de bovenkant.
Bewaar de eiersalade in de koelkast tot gebruik.
NOTITIES
1.Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Eieren - In dit blog staat hoe je hardgekookte eieren kookt, die altijd lukken.3. Variaties en vervangingen
Voeg een theelepel mosterd toe voor extra smaak.
Gebruik verse kruiden dat is veel lekkerder.
Je kunt de eiersalade ook nog verder op smaak brengen met kruiden zoals dille, of bieslook.
Je kunt de eiersalade nog meer smaak geven door extra ingrediënten toe te voegen, zoals gehakte augurken, paprika of jalapeño peper.
Griekse yoghurt - kan vervangen worden door andere soorten yoghurt, maar dan kan de eiersalade wel wateriger worden.
Je kunt ook alleen maar voor Griekse yoghurt of crème fraîche kiezen. Of vervang een van de twee (of allebei) met zure room.
4. Bewaren
Koelkast - De eiersalade blijft tot 2 dagen afgedekt goed in de koeling. Je kunt hem dus goed voorbereiden en ook de restjes bewaren.
Diepvries - De eiersalade kun je niet invriezen, want dan verandert de structuur en dat is niet lekker.
5. De weergegeven voedingswaarde is per portie (het hele bakje).