Hou je van een lekkere cocktail en van koffie? Dan is deze Espresso Martini echt iets voor jou! Een heerlijke combinatie van een intense koffie en een lekkere likeur. Het drankje om je etentje mee af te sluiten, maar ook de perfecte cocktail voor een feestje. Deze espresso martini maak je met espresso, wodka en een heerlijke koffie likeur!
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 5 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 2cocktails
Ingrediënten
1theelepelgoudpoeder
1handjevol ijsklontjes
80mlwodka
50mlkoffielikeur
200mlespressoafgekoeld
1theelepelpoedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Optioneel: Wanneer je het leuk vindt dip je de glasrand vooraf in wat water en druk je hem daarna in goudpoeder. Laat een half uurtje drogen.
1 theelepel goudpoeder
Doe alle ingrediënten in de cocktailshaker en shake goed. Ongeveer 1 minuut. Hou je hand daarbij op de dop.
80 ml wodka, 50 ml koffielikeur, 200 ml espresso, 1 theelepel poedersuiker, 1 handjevol ijsklontjes
Laat het zeefje op de shaker en giet de espresso martini in de glazen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig via onderstaande button. N.B.. Goudpoeder is niet te koop via de Albert Heijn. Je kunt het verkrijgen in kookwinkels en taart decoratie winkels.2. Espresso: Heb je geen espressoapparaat, maak de espresso dan met espresso poeder dat je in de winkel kunt kopen.3. Poedersuiker: Geeft een klein zoetje aan de espresso martini. Dit kun je ook achterwege laten, maar ik heb hem liever een beetje zoeter.4. Koffielikeur:
Een espresso Martini wordt vaak met Kahlua gemaakt, maar dit drankje is ook erg lekker met Tia Maria, een koffielikeur (eigen merk) of Frangelico (en daar krijg je dan een lekker hazelnoot smaakje bij)
Ook lekker is in plaats van een koffielikeur een chocoladelikeur zoals crème de cacao, of lictor 43 chocolate te gebruiken.
Of meng een vleugje kaneel door deze cocktail (ook erg lekker).
5. Schuimlaag: Wil je een echte schuimlaag (zoals bij een espresso), doe dan een vers rauw eiwit in de cocktailshaker en shake dat mee. Door het schudden krijg je een mooie schuimlaag.6. BewarenMaak de cocktail vers, je kunt hem niet bewaren.