Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm gevuld met spinazie en bleekselderij
Andréa
Een heerlijk recept: gevulde zalm. De zalm wordt met een kruidige spinazie bleekselderij mengsel opgerold en vervolgens langzaam gegaard in de oven.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
boter
ongezouten
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
3
stengels
bleekselderij
in kleine ringen gehakt
▢
200
gram
spinazie
vers of uit de diepvries, ontdooid
▢
4
eetlepels
Griekse yoghurt
▢
1
theelepel
mosterd
▢
zout en peper
▢
1
kg
zalm filet
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Smelt de boter in een koekenpan en roerbak de knoflook 30 seconden.
Voeg de bleekselderij en de spinazie toe en roerbak het geheel 5 minuten.
Doe het groentemengsel in een kom en meng met de yoghurt en de mosterd.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de zalmfilet voor je neer en snij hem horizontaal door de midden, maar niet door en door (de achterkant moet nog aan elkaar zitten).
Klap de filet open en bestrijk met het groentemengsel.
Rol de filet vanuit 1 kant strak op en bind vast met bindtouw.
Leg in een ovenschaal.
Dek de zalm af met wat bakpapier en kook 15 tot 20 minuten in de oven.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen