Een broodje hamburger de luxe, een heerlijke hamburger gevuld met feta en belegt met bacon, sla en tomaat. Tussen een heerlijk hamburger broodje één van de lekkerste recepten van de BBQ of skottelbraai.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
4hamburgers de beste die je kunt krijgen
4hamburgerbroodjes
2tomaten
4plakken bacon
1krop sla
50gramfeta
zout en peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Was de sla en de tomaat.
Scheur de sla in stukken net iets groter dan het broodje.
Snij de tomaat in plakjes.
Snij de broodjes doormidden.
Verkruimel de feta tussen je vingers. Breng op smaak met zout en peper.
Maak met een scherp mes een zakje in de hamburger. Schep hierin een eetlepel feta. Druk de hamburger goed dicht.
Steek de skottelbraai aan. Bak de bacon uit op de skottelbraai (ongeveer 5 minuten) en laat de plakjes uitlekken op een keukenpapier, zodat ze mooi knapperig worden.
Veeg de skottelbraai met een papiertje schoon.
Grill de binnenzijde van het broodje tot er een grill effect ontstaat. Leg elk broodje klaar op een bord. Leg op de onderzijde van het broodje alvast het plakje sla erop.
Bak de hamburger aan twee zijde (ongeveer 3 minuten per zijde) tot hij net gaar is. Leg de hamburger boven op de sla.
Leg op de hamburger de bacon en tomaat dek af met het kapje erboven op.
Smakelijk!
NOTITIES
Door het hamburger broodje vooraf te roosteren, zal hij minder zacht en zompig worden.
Feta is een Griekse kaas en alleen de Feta kaas afkomstig uit Griekenland en gemaakt van schapenmelk (eventueel aangevuld met geitenmelk) mag deze benaming dragen. Feta kaas heeft minimaal 60 dagen gerijpt en is heel vol van smaak. De originele feta wordt gemaakt van rauwe melk en kun je daarom beter niet eten tijdens je zwangerschap. Lees het etiket dus altijd goed door.
Kun je echt geen feta aankomen, dan kun je in de supermarkt witte kaasblokjes aankomen. Minder intens van smaak, maar zeker goed te gebruiken.
Door de sla te scheuren in plaats van te snijden, krijg je geen lelijke snijvlakken.