Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koolsoep met Prei
Andréa
Geniet van een heerlijke kom Koolsoep met Prei, boordevol smaak en comfort. De kool prei soep is een klassieke maaltijdsoep. En deze verwarmende, vegetarische soep is een perfecte balans van een romige en toch hartige smaak. En een makkelijk recept.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Lunch Recept, Soep
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
½
Chinese kool
gewassen, in dunne reepjes gesneden
▢
3
eetlepels
boter
ongezouten
▢
3
eetlepels
boter
ongezouten
▢
450
gram
prei
gewassen, in dunne reepjes gesneden
▢
1
liter
groentebouillon
▢
zout en peper
naar smaak
▢
30
gram
vermicelli
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Breng een grote steelpan met water (ongeveer 2 cm) aan de kook.
Blancheer de kool gedurende 5 minuten.
½ Chinese kool
Spoel de Chinese koolreepjes af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit 3 eetlepels boter in een grote koekenpan op laag vuur.
3 eetlepels boter
Voeg de kool toe en roer zodat de kool is bedekt met een laagje boter.
Leg de deksel op de pan en kook, onder regelmatig roeren 15 minuten.
Smelt de overgebleven 3 eetlepels boter in een grote steelpan op klein vuur.
3 eetlepels boter
Voeg de prei toe, bedek met het deksel en kook, waarbij je af en toe roert, ongeveer 5 minuten.
450 gram prei
Voeg de gekookte kool en de bouillon toe aan het preimengsel. Breng dit aan de kook en laat het gedurende 40 minuten op medium hitte sudderen.
1 liter groentebouillon
Kruid naar smaak met zout en peper.
zout en peper
Voeg vermicelli aan de soep toe, weer aan de kook brengen en het geheel 5 minuten door laten koken.
30 gram vermicelli
NOTITIES
1. Kool:
De Chinese kool kan ook vervangen worden door witte kool, spitskool of Savooiekool.
2. Tips
Maak de groentebouillon vers. Hier vind je een heerlijk
recept
.
Snij de reepjes prei en kool zo klein mogelijk. Daardoor wordt de smaak nog lekkerder en intenser.
3. Bewaren
Koelkast: Deze soep koel je snel af. Vervolgens kan hij afgedekt 2 dagen in de koeling worden bewaard.
Diepvries: Laat de soep snel afkoelen en bewaar vervolgens in een luchtdichte afgesloten bak tot 2 maanden in de vriezer.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen