Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spruitjes stamppot
Andréa
Mijn kinderen zijn geen spruitjes liefhebben. Totaal niet. Ze vinden het vies. Maar bij dit recept voor spruitjes stamppot gaat de pan leeg!
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Nederlands
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
1
kilo
aardappelen
▢
500
gram
spruitjes
▢
zout en peper
▢
2
appels
▢
3
theelepels
donkerbruine basterdsuiker
▢
50
gram
walnoten
▢
2
eetlepels
boter
▢
100
ml
slagroom
▢
250
gram
spekreepjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Vul een ruime kookpan met een laagje water van ongeveer 3 cm en voeg aan het water een theelepel zout toe.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in vieren en doe in de pan.
Maak de spruitjes schoon door de onderkant eraf te snijden en buitenste velletjes te verwijderen. Snij eventuele grote spruitjes in tweeën.
Was de spruitjes en leg ze op de aardappels in de pan.
Breng aan de kook en laat 20 minuten doorkoken (tot de aardappels gaar zijn).
Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit.
Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schil de appels en haal met een appelboor het klokhuis eruit.
Snij de appel in 8 schijven.
Bestrooi de appelschijven met bruine suiker en bak ze in het achtergebleven spekvet licht aan beide kanten aan.
Haal uit de pan en laat even rusten.
Hak de walnoten fijn.
In een droge koekenpan rooster je de walnoten licht tot ze nootachtig gaan ruiken.
Stamp met een pureestamper de spruitjes met aardappels fijn. Warm de room met de boter op en meng die door het spruitjes / aardappel mengsel.
Meng de walnoten en spekjes erdoor.
Schep de stampot op het bord en serveer met de appelringen.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen